Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης''

womantime-cooking time: ''Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης''

03 Φεβρουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκι Αιγίνης''

Ένα κέικ που το κόβετε και η ρευστή σοκολάτα δίνει άρωμα σε όλη την κουζίνα μας δίνει ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης.

Αυτή η συνταγή απογειώνεται ακόμα περισσότερο με το φιστίκι Αιγίνης και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Θα χρειαστείτε:

500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 αβγά
100 γρ. φιστίκια
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Οδηγίες

Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν βγάζετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνετε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αβγοδάρτη. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φιστίκια και το ξύσμα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρετε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί. Ρίχνετε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας (αυτό είναι ένα μπεν μαρί). Ψήνετε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.

Βγάζετε από το φούρνο, μεταφέρετε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνετε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Καλύτερα να ξεφορμάρετε τη επόμενη μέρα .Για το food styling θα χρειαστείτε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φιστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.

Το μυστικό

Για να “δυναμώσετε” ακόμα περισσότερο το άρωμα του φιστικιού μπορείτε να τα ψήσετε για 10 λεπτά στους 180°C. Αυτό το γλυκό σερβίρεται καλύτερα κρύο! Αν είναι ζεστό θα δυσκολευτείτε να το κόψετε σε κομμάτια και να το ξεφορμάρετε. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή παγωτό φιστίκι!

Πηγή: omorfamystika.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Συστατικά: 300 γρ. βούτυρο 15 γρ. αλάτι 2 αυγά 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα 500 γρ. αλεύρι 2 γρ. μπέικιν πάουντερ   Μέθοδος Εκτέλεσης: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ...
  • image

    Υλικά: 250 γραμμάρια κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι 300 γραμμάρια πατάτες 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα Αλάτι για γεύση   Εκτέλεση: Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, όταν είναι ...
  • image

    Συστατικά: 200 γρ. ταραμά λευκό 400 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι 150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον) 500 ml νερό 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 1 πρέζα ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...