Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πιάτο Ημέρας | womantime-cooking time: ''Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα''

womantime-cooking time: ''Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα''

01 Φεβρουαρίου 2016
womantime-cooking time: ''Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα''

Το παστίτσιο αποτελεί αξία διαχρονική. Εδώ, το αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο μας συστήνεται σε μια πιο… βασιλική εκδοχή.

Υλικά

500γρ. μακαρόνια χοντράαλάτι
Για τον κιμά
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400γρ. κιμά χοιρινό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
450γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
8 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
50γρ. βασιλομανίταρα (porcini) μουλιασμένα σε νερό και ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι βούτυρο
2½ φλιτζάνια γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι μετσοβόνε τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε όσο κρατάνε ακόμη (al dente) και τα στρώνετε σε ένα ταψί.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τον κιμά: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα κάθε τόσο για να μη σβολιάσει.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τα βασιλομανίταρα, τις λιαστές ντομάτες, το λάδι τρούφας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει ο κιμάς, προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 4

Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε και το γάλα, ανακατεύοντας δυνατά μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Προσέχετε όμως να μην σας σβολιάσει. Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί.

Βήμα 5

Φτιάχνετε το παστίτσιο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε τον κιμά στο ταψί με τα μακαρόνια και ανακατεύετε να μοιραστεί ομοιόμορφα. Απλώνετε στο παστίτσιο την μπεσαμέλ και το ψήνετε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Σημείωση: Λάδι τρούφας και αποξηραμένα porcini θα βρείτε σε ντελικατέσεν και κάποια σούπερ μάρκετ.

Πηγή: olivemagazine.gr

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...