Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πασχαλινές συνταγές | Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

01 Απριλίου 2018
Πώς να φτιάξετε μόνη σας σοκολατένια πασχαλινά αυγά

Ξέρουμε ότι θα σκεφτείτε «τόσα πράγματα έχω να ετοιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι, πρέπει να φτιάξω και σοκολατένια αυγά;» και δικαίως! Δεν «πρέπει» τίποτα, όμως αν έχετε αρκετό μεράκι, μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά. Απαραίτητο εργαλείο είναι ένα ειδικό καλούπι/ φόρμα που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη κουζίνας ή online.

Τι θα χρειαστείτε

Καλούπια για σοκολατένια αυγά
500 γραμμάρια σοκολάτα για 4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών). Προτιμήστε σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή σοκολάτα γάλακτος

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο
Κόψτε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια, που στη συνέχεια θα «ψιλοκόψετε» όπως φαίνεται στη φωτογραφία:



Βήμα 2ο

Γεμίστε με νερό μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εφαρμόστε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί, βάζοντας πάνω από την κατσαρόλα ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, φροντίζοντας όμως να μην ακουμπάει στο νερό, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σοκολάτα. Μετά, προσθέστε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.



Βήμα 3ο
Απομακρύνετε το μπολ με προσοχή φορώντας γάντια για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία στην οποία πρέπει να φτάσει η σοκολάτα είναι οι 35 βαθμοί.



Βήμα 4ο

Με ένα κουταλάκι, βάλτε λίγη-λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας μέσα στο ειδικό καλoύπι, γέρνοντάς το έτσι ώστε η σοκολάτα να απλωθεί και να καλύψει την επιφάνειά του. Αν σας ξεφύγει λίγη σοκολάτα, μαζέψτε την με το κουτάλι και ξαναβάλτε την στο μπολ.



Βήμα 5ο
Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίστε τις άκρες του καλουπιού από τη σοκολάτα που περισσεύει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου.



Βήμα 6ο
Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετήστε πάνω του το αυγό με φορά προς εσάς και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.



Βήμα 7ο

Επαναλάβετε το τέταρτο και το έκτο βήμα με το δεύτερο καλούπι.

Βήμα 8ο
Μόλις δείτε ότι η σοκολάτα έχει σταθεροποιηθεί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να σχηματίσετε ένα στρώμα με πάχος ½ εκατοστό.



Βήμα 9ο
Όταν τελειώσετε, βάλτε και τα 2 καλούπια στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Βήμα 10ο
Για να αφαιρέσετε τα καλούπια, πιέστε τα ελαφρά και με μεγάλη προσοχή για να μην σπάσει το αυγό, επιμένοντας στις άκρες τους.

Βήμα 11ο
Αν δεν θέλετε να τα «κλείσετε», μπορείτε να τα αφήσετε μισά και να τα γεμίσετε ή να τα διακοσμήσετε κάπως έτσι:

Εναλλακτικά, με ένα πινέλο σιλικόνης, περάστε τη λιωμένη σοκολάτα που έχει περισσέψει, από τις άκρες των αυγών και στη συνέχεια πιέστε τα δύο μισά αυγά ελαφρά έτσι ώστε να κολλήσουν. Αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Τα αυγά σας είναι έτοιμα!



Extra tip:
μπορείτε να βάλετε ένα μικρό δωράκι, smarties ή άλλα μικρότερα σοκολατάκια μέσα στα αυγά στο δέκατο βήμα για να κάνετε μία ακόμα έκπληξη στα παιδιά.

Πηγή: jamieoliver.com

mama365.gr


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...