Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πασχαλινές συνταγές | womantime-cooking time: "τραγανά πασχαλινά κουλουράκια"

womantime-cooking time: "τραγανά πασχαλινά κουλουράκια"

16 Απριλίου 2014
womantime-cooking time: "τραγανά πασχαλινά κουλουράκια"

Τα υλικά για τη συνταγή:

250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2/3 φλιτζ.τσ. γάλα
χυμός από 1  πορτοκάλι
2 φρέσκα αυγά
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
850 γρ. περίπου αλέυρι γ.ο.χ.
1 αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό για την επάλειψη

Διαδικασία:
  1. Σε μια λεκάνη κόβουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και το χτυπάμε με το μίξερ μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν ψίχουλα.
  2. Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε τη σόδα ώσπου να αφρίσει. Τα προσθέτουμε στη λεκάνη, όπως επίσης τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο υπόλοιπο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι. Ζυμώνουμε, όχι πολύ για να μη σφίξει η ζύμη.
  4. Πλάθουμε διάφορα σχήματα  (όχι πολύ μεγάλα, φουσκώνουν αρκετά!) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό λαδόχαρτο όχι πολύ κοντά μεταξύ τους.
  5. Με ένα πινέλο αλείφουμε το αυγό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφού κρυώσουν καλά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο!!!

καλοφάγωτα και καλό Πάσχα σε όλους!


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...