Αρχική | Διατροφή | Συνταγές | Πίτες-Ζύμες | womantime-cooking time: Σπιτική πίτσα με ντομάτα και κασέρι

womantime-cooking time: Σπιτική πίτσα με ντομάτα και κασέρι

19 Σεπτεμβρίου 2014
womantime-cooking time: Σπιτική πίτσα με ντομάτα και κασέρι
Υλικά

Για τη ζύμη

1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
2/3 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

500-700 γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Σοχού), τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
1 κιλό ντομάτες (το καλοκαίρι), ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη (ή 1½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με τα υγρά τους, τριμμένα στο μούλτι)
20 φύλλα από φρέσκο βασιλικό (το καλοκαίρι) ή 20 φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζύμη:

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος, ώσπου να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και τα δουλεύουμε καλά για 5 - 8 λεπτά, ώσπου να ετοιμάσουμε μια λεία ζύμη. Την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγο και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα οποία πλάθουμε σε μπάλες και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο.

Σάλτσα ντομάτας:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, για 15 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά της. Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά της αρεσκείας μας και αλατοπιπερώνουμε.

Πίτσες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º C. Ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης με τον πλάστη, σε δίσκους λεπτού πάχους. Απλώνουμε σε κάθε δίσκο μια μικρή ποσότητα (περίπου 1 κουτ. σούπας) σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε με το κασέρι. Τοποθετούμε τις πίτσες σε ταψάκια της πίτσας και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά, σε δόσεις.

Συμβουλές

Η συνταγή για τη ζύμη που σας δίνουμε είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και πολύ νόστιμη, πράγμα που θα διαπιστώσετε και μόνοι σας αν τη φτιάξετε. Για να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τις πίτσες χρησιμοποιώντας μεγάλες αραβικές πίτες που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, μόνο που θα πρέπει να τις ψήσετε λιγότερο, ίσα να λιώσει το τυρί, γιατί αλλιώς θα καούν.
Αν δεν διαθέτετε ταψάκια πίτσας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε στρογγυλό ταψάκι, με πολύ χαμηλά τοιχώματα, ώστε να ψηθεί καλά η ζύμη.
Η ποσότητα της σάλτσας είναι μεγάλη. Όση δεν χρησιμοποιήσετε θα τη διατηρήσετε στο ψυγείο για άλλη χρήση, π.χ. σε μακαρονάδες.

 

Μερίδες 4

Προετοιμασία 60΄

Ψήσιμο 20΄

Πηγή: gastronomos.gr

 

 


Σχολιάστε το άρθρο:

 

Διαβάστε ακόμα:

  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: 700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο 200 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ψιλοκομμένα (χωρίς το εξωτερικό περίβλημα) 150 γραμ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο 1 κρεμμύδι ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: Υλικά 2 λίτρα γάλα 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό 2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη 2 φακελάκια βανίλια σε ...
  • image

    Τα υλικά για τη συνταγή: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. αλάτι νερό όσο πάρει Γέμιση: 4-5 μέτριες πατάτες 1 κρεμμύδι μέτριο ...

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip

Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...

περισσότερα

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Τελευταία άρθρα

''Υποκρίνεσαι'': το νέο τραγούδι του Λούκα Γιώρκα και το αυτοβιογραφικό video clip
Ο αγαπημένος νεαρός λαϊκός τραγουδιστής, Λούκας Γιώρκας, παρουσιάζει το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του με τίτλο ''Υποκρίνεσαι'', με την ετικέτα της νέας δισκογραφικής εταιρείας ...  
H τάση στα παντελόνια που κάποτε μας έκανε να διστάζουμε τώρα έγινε η αγαπημένη μας
Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε που το σετ της μόδας είχε εθιστεί στο χρωματιστό denim. Για πολύ καιρό, η προσοχή μας έχει ...  
«Fisherman’s Cap»: Από την Ύδρα στις παγκόσμιες πασαρέλες!
  Δυναμική εμφάνιση έκαναν φέτος τα καπέλα και ιδιαίτερα το λεγόμενο «Fisherman’s Cap» το οποίο θα συνεχιστεί να φιγουράρει και την καλοκαιρινή σεζόν. Οι ...  
Σχολικές Εξετάσεις: Συμβουλές «επιβίωσης» από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»
Για μια ακόμη χρονιά, χιλιάδες μαθητές και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους δοκιμάζονται ψυχολογικά από τη διαδικασία των ενδοσχολικών και πανελλαδικών ...  
''Γαλακτοφέτες'' by Akis Petretzikis
Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 70 γρ. νερό ή υγρή σόδα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο 80 γρ. αλεύρι ...